HF Tæt antennestik

Antennestik og kvaliteten af sådanne er et stadig vigtigere element i forhold til at sikre et fejlfrit tv-signal. Antallet af forskellige trådløse signaler fra ting som trådløse netværk, trådløse telefoner og mobiltelefoner, er i dag et helt andet end bare for få år siden og det stiller større og større krav også til dit antenne-stik.

TV dårlig signal
Digitale tv signaler håndterer ikke forstyrrelser særligt godt.

Antennestik der virkede udmærket for få år siden, kan pludselig give problemer, og fra 2013 kan problemet blive endnu større, når 800 MHz-frekvensbåndet, der tidligere er blevet brugt til tv, skal anvendes til elektroniske kommunikationstjenester. Digitale tv-signaler er ikke så tilgivende som de gamle analoge tv-signaler. Med digitale tv-signaler så er der mere enten eller.

Har du gammeldags antennestik med plastikkappe, så kan du komme ud for at billedet pixelerer og at lyden falder helt ud. Stikket er nemlig ikke afskærmet ordentligt mod støj udefra kommer ind og forstyrrer dine kabel-tv signaler. For at sikre dig i mod både forstyrrelse og tab af signal, bør du derfor sikre dig at din installation bruger HF-tætte antennestik alle steder i dit hjem, et utæt antennestik i et rum kan nemlig sagtens forstyrre tv-signaler andre stedet i husstanden.
HF Tæt antennestik

I de HF tætte antennestik er kablet helt pakket ind i et metalhus, for at beskytte mod forstyrrende støj ved indstråling ude fra.

Lad os kigge på nogle af de HF-tætte antennestik der kan anbefales.

comega televes antennestikComega IEC antennestik

Comega IEC stikket er et rigtigt solidt hf-tæt antennestik, hvilket også kan føles i vægten i forhold til et discount antennestik med plastikkappe. Comega stikket er enkelt at montere og kablet er godt fastmonteret, så det ikke falder ud ved et uheld.

comega iec coax stik 2013

Comega har her i 2013 ændret design på deres IEC antennestik. Du finder derfor typisk et stik som du ser på billedet ovenfor i forretningerne og i online butikkerne.

Se hvordan du monterer et Comega antennestik her

Televes IEC antennestik

Televes IEC stikket ligeledes et godt eksempel på et hf-tæt stik, der  garanterer dig den højest mulige tilslutningskvalitet og afskærming mod uønskede signaler. Stikket er hurtigt og nemt at montere.

Se hvordan du monterer et Televes antennestik her

Udover Comega og Televes, så kan også IEC stik fra producenten Cabelcon anbefales.

F-stik til tv-signaler

fstik fstik adapter

Et F-stik benyttes typisk til montering på en forstærker, men kan også benyttes sammen med et adapterstik (se billede ovenfor til højre) til montering direkte i tuner indgangen på dit tv eller tv-boks. Har du en parabolantenne og parabol-tv boks er det også f-stik og ikke almindelig antennestik du skal anvende.

F-Stik skrues på tilslutningerne, for størst driftsikkerhed anbefaler vi ikke den gammeldags twist on f-stik type, men f-stik af mærkerne Comega eller Cablecon. Begge disse har f-stik, der ikke kræver special værktøj til montering.

Se hvordan du monterer et F-stik her

godkendte antennestik YouSee Ready Stofa ApprovedKøb et YouSee ready antennestik

Der er mange antennestik på markedet, men holder du øje med stik, der er mærket YouSee Ready eller Stofa Approved, så er du sikret et stik der opfylder kravene til et moderne antennestik og et stik, der er hf-tæt.

Disse antennestik koster fra 15-49 kr. Det kan ofte betale sig at søge lidt på Google for at finde de bedste priser. Vil du undgå porto, så kan godkendte antennestik også købes i dit lokale Silvan og af og til også hos din lokale antenneforening.